På dagens Gustawas Kök & Bar kliver du rakt in i en modern tappning av bryggaränkan Gustawa Sandbergs hem i Västervik någon gång runt 1830 – 1860. Liksom Gustawa själv var, är vårt kök modernt och nytänkande. Vi har hämtat inspiration från alla de handelsresande, sjömän och rockartister som har besökt oss genom tiderna och blandat smaker från olika matkulturer. Crossover cooking ut i fingerspetsarna! Våra lokala leverantörer står för många av råvarorna och om inte vår nutida handelsresande Lucas har hämtat en fin Pata Negra eller något annat gott i sin hemby i Spanien så är det du har på tallriken svenskt.
På samma sätt som drycken var viktig för Gustawa så är den det för oss. Tänk att vi kan välja fritt mellan så otroligt många spännandeölsorter, viner från när och fjärran och ett glas perfekt kyld champagne idag! Vi har förärats Fyra Klasar av Munskänkarna, deras förnämsta utmärkelse, för vårt arbete med drycker. Tillsammans med det lokala Figeholms Bryggeri har vi tagit fram Gustawas Lager, en öl som vi tror att Gustawa hade varit stolt över om hon hade fått smaka.
Gustawa var en spännande kvinna i sin tid. Hon var inte bara målmedveten och självständig utan hade även glimten i ögat, precis som vi. Vi vill att det ska vara roligt att gå på krogen! Och självklart serveras här Godt Dricka.