Västerviks Stadshotell

Nöje - Dryckesprovning

Vi och våra gästexperter håller uppskattade dryckesprovningar med olika teman som avspeglas i både dryck och mat.

Följ med vår sommelier Mikael And eller våra gästexperter på en dryckesprovning som kittlar både doft-, lukt- och smaksinne! Ni guidas genom provningen, som avslutas med att vi äter en vällagad varmrätt kopplad till kvällens tema. 

Efter provningen sover ni gott i våra sköna duxsängar och på morgonen väntar Stadshotellets Best Breakfast. Frukosten är öppen ända till kl. 11.00 för den som vill ta igen sig lite extra på morgonen eller ta en sväng till vår tränings- och spaavdelning. Vill du upptäcka vår fantastiska skärgårdsstad lite mer så är det ett hett tips att boka på en extranatt till vårt specialpris och göra det till en riktig helhelg! 

Tema: 
25 september: Lyxig champagneprovning. Denna kväll smakar vi på fem olika sorters champagne och lär oss mer om tillverkning och skillnaderna mellan dryckerna. Efter provningen rockar smaklökarna loss ordentligt - i ackompanjemang till bland annat ostron, rysk kaviar, havskräfta och ost! Mikael And håller i kvällen.

23 oktober: DIY GT med Skånska Spritfabriken. En provning av Sveriges bästa gin där du även får tips och tricks för att göra riktigt goda drinkar - DIY = DO It Yourself! - att njuta av på fredagskvällen eller imponera med vid middagsbjudningen!

27 november: Naturviner från Toscana. Den lokala importören Idylliska Smaker lär oss mer om naturviner, varför alla pratar om dessa just nu och så provar vi vita, röda och orangea naturviner från Niccolo Lari i Toscana. 

29 januari: Romprovning. Vi får besök av Fredrik Norell från Hermansson & Co. Två romtillverkare står i fokus: Angostura från Trinidad och Ron Barceló från Dominikanska republiken. Vi provar 7 sorters lagrad rom och provsmakar en läcker romdrink - inspiration till din hemmabar utlovas!

26 februari: Poker Tasting. Detta är en annorlunda form av vinprovning där det är viktigare att ha en bra strategi än en duktig näsa. Man satsar marker på vad som finns i glasen - flest marker i slutet vinner! Vår sommelier Mikael And håller i provningen.

Detta ingår i paketet:
- Dryckesprovning kl. 18.30
- Varmrätt med kaffe
- Entré till spaavdelningen
- Stadshotellets Best Breakfast
- Logi en natt, del i dubbelrum

Pris: 1095kr/person. Boka extranatt, 550kr/person.
Enkelrumstillägg 250kr. 

Om ni inte vill bo på hotellet så kan vi boka in dig till endast dryckesprovningen för 550kr.

Giltighetstid/Villkor/Övrig information:
Erbjudandet gäller under datumen ovan. För att du som gäst ska känna dig trygg med att göra din bokning har du möjlighet att avboka din vistelse fram till kl.16.00 på ankomstdagen. Skulle du känna sjukdomssymptom är det viktigt att du stannar hemma, precis som vår personal gör. Tillsammans skapar vi en säkrare miljö!

Hotellinformation: Fyrstjärnigt fullservicehotell mitt i Västerviks stad. Miljöcertifierade av Svanen. Hotellet har fått högsta poäng i Best Westerns kvalitetskontroll 2009 - 2019.  

Webbadress: www.stadshotellet.nu
Facebook: facebook.com/bw.vastervik
Instagram: @vasterviksstadshotell

Best Western Plus Västerviks Stadshotell, Västervik 
Tel: 0490-82 000 
E-post: info@stadshotellet.nu

Best Western Plus Västerviks Stadshotell, Västervik
Tel: 0490-820 00
E-post: info@stadshotellet.nu

Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2021 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.