Dryckesprovningar

Våra gästexperter håller med jämna mellanrum uppskattade dryckesprovningar med olika teman som avspeglas i både dryck och mat.
Då och då har vi spännande gästsommelierer som erbjuder något alldeles extra.

Nationaldagsevent 6 juni

Lördagen den 6 juni kl. 18.00 erbjuder vi ett helt nytt coronaanpassat mat och dryckesevent:
En digital vinprovning med trerätters avhämtningsmiddag!

På nationaldagen kommer vår sommelier Mikael And att hålla i en digital provning av fyra spännande roséviner. Vår samarbetspartner Open Stage kommer att stå för underhållningen. Vi har fixat maten så att den nästan är klar. Du får instruktioner under provningen så att maten i stort sett är klar för att läggas upp på tallrikar efter eventet. Har ni vin kvar efter provningen så passar den fint till maten. Under eventet får vi även träffa Ida Liljefors,  som är lokal vinimportör. Det kommer att finnas möjlighet för ett mindre antal gäster att vara med på plats.  

Kvällens läckra trerättersmeny
Förrätt: Grön sparrischeesecake toppad med löjrom serveras med gremolata gjord på ramslök samt bladspenat och örtflarn.
Varmrätt: Kalvfilé med gräddkokt färsk vitkål smaksatt med tryffel, vårprimörer, madeirasås samt färskpotatis med lagrad ost och örter. 
Efterrätt: Vit chokladcréme med rabarber, söt ört-och mandelröra samt bär. Serveras i glas.

Hur fungerar det då?
- Du bokar hos oss senast torsdag 4 juni. Vi behöver veta antal personer, telefonnummer och din mejladress.
- Du kommer att få vinlistan skickad till dig per mejl. Du går själv till Systembolaget och köper vinet. Det finns i både hel- och halvflaskor så att du kan välja beroende på hur många ni är. Tänk på att handla detta i god tid.
- På torsdag eller fredag får ni ett mejl av oss med länk till det digitala rummet (Teams) där vi kommer att hålla provningen. Du behöver en surfplatta eller en dator med uppkoppling. Det går även bra med en mobiltelefon men då blir bilden kanske lite liten. Om du önskar kan vi hjälpa dig med att prova uppkopplingen i förväg, så att du vet att det kommer att fungera på lördagen.
- På lördag eftermiddag hämtar ni maten hos oss. Kanske har ni dukat lite extra festligt hemma? 
- Du kopplar upp dig ca 17.45. Eventet börjar runt 17.50 då lokala artister som känns igen från Open Stage kommer att spela för oss. Vid 18 börjar själva vinprovningen. Eventet pågår till ca 19.00.  
- Efter eventet är det dags att fixa till och lägga upp maten och så njuter ni av en härlig middag. Vi hoppas såklart att det sammantaget blir en riktigt trevlig och minnesvärd kväll!   

Pris 445kr för eventet och middagen. Vinerna betalar du för på egen hand på Systembolaget. 

Anmäl dig nu! (Senast torsdag.) Ring oss och boka på 0490 - 82 000 alternativt mejla oss på info@stadshotellet.nu
Varmt välkommen till ett helt nytt event i nya tider! 


HÖSTENS DRYCKESPROVNINGAR
Gästande sommelierer eller våra egna guidar er genom en temaprovning, som avslutas med en härlig varmrätt som är kopplad till kvällens tema. Efter provningen sover ni gott i våra sköna duxsängar och på morgonen väntar vår Best Breakfast. Frukosten är öppen ända till kl. 11.00 för den som vill ta igen sig lite extra på morgonen eller ta en sväng till vår tränings- och spaavdelning.

Kommande provningar: 
28/8 Vinprovning Frankrike vs Syd-Amerika med sommelier Mikael And. 
23/10 Ginprovning DIY GT, med Skånska Spritfabriken. Prova Sveriges bästa gin och få tips och tricks för att göra egna GT-drinkar! 

Läs mer här! 

 
Summa: ...kr
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2020 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.