Nyheter

TV-profilen Maya Samuelsson inleder Vinfestivalen     

Den 6 - 7 mars laddar vi för vinfestival igen! Årets festival inleds med en vinprovning fredagen den 6 mars med Maya Samuelsson, som du säkert har sett på TV4:s Nyhetsmorgon där hon har ett populärt inslag kring viner. Efter vinprovningen bjuds det en god fyrarätters middag. 
 
Vinfestivalen i Västervik anordnas av Munskänkarnas västervikssektion och Best Western Plus Västerviks Stadshotell. Den pågår i två dagar, med vinprovning på fredag kväll och en vinmässa, där gästerna under lördagen får möjlighet att prova en stor mängd viner av de kunniga Munskänkarna men även smaka på bland annat ost och choklad.   

Maya Samuelsson kommer alltså att hålla i den vinprovning som inleder Vinfestivalen. Redan 2014 vann Maya Lily Bollinger Awards och hon fick då titeln Årets kvinnliga Sommelier. Hon fick samma år priset Årets nykomling på Restauranggalan och har placerat sig på pallplats i Sommelier-SM hela tre år i rad. Förutom uppdraget i TV4 är Maya bl.a. en av Allt om Vins vinskribenter och hon utbildar sommelierer och coachar Svenska Sommelierlandslaget.  
  
- Maya är en av landets mest respekterade sommelierer, så vi är jätteglada att hon kommer till oss och Vinfestivalen, säger Food & Beverage manager Mikael And på Västerviks Stadshotell.  
- Förutom att Maya har en grym kompetens så har hon en förmåga att underhålla och prata på ett sätt som gör det lätt att förstå och enkelt att minnas detaljer kring vinerna, menar Mikael And och avslutar:  
- Det kommer att bli en riktigt bra start på en riktigt bra Vinfestival!   

Kontakt:  Mikael And, tfn. 072 – 699 69 34 
Food & Beverage manager 
Best Western Plus Västerviks Stadshotell 

2020-02-17 

Utmärkelsen Fyra klasar till Stadshotellet! 

Best Western Plus Västerviks Stadshotell har erhållit Munskänkarnas allra högsta betyg för det fina arbete man gör med vin: Fyra Klasar.
- Det är med glädje som vi ger Västerviks Stadshotell den fjärde druvklasen på munskänkarnas vinkrogsdiplom, berättar Munskänkarnas ordförande Stefan Malm. Den är ett bevis på att Stadshotellets arbete med och runt viner håller en väldigt hög klass. Det är mycket välförtjänt!

De senaste åren har Stadshotellet arbetat strategiskt med att utveckla sitt arbete med drycker, framförallt inom vin och öl. Sortimentet innehåller idag ett vitt spektra av viner från världens alla hörn, olika prisklasser och i linje med restaurangens svanenmärkning så har man ett stort utbud av ekologiska viner. Personalen är insatt och uppdaterad och får vidareutbildning i dryckeskunskap. 

- Vi är så glada över utmärkelsen, säger hotelldirektör Stina Porsgaard, den är ett bevis på att vi har kommit dit vi har siktat och att vi nu är ett riktigt vinhotell och vinkrog!
- Det är en strategisk satsning som vi har gjort, dels eftersom vi ser att det både förhöjer våra gästers upplevelse hos oss och attraherar dem att välja oss framför andra och dels eftersom vi själva tycker att det är väldigt roligt att arbeta med vin, fortsätter Stina Porsgaard.

Stadshotellet har de senaste åren haft dryckesprovningar med jämna mellanrum och håller
årligen en vinfestival. Förra året startade vinmässan med en vinprovning med vinkonnässören
Carl Jan Granqvist.  Vinfestivalen går av stapeln den 6-7 mars och än så länge är årets gästartist hemlig.

Redan denna vecka kommer dock ett antal västerviksbor att få njuta av röda druvor från Italien. På fredag och lördag kväll kommer nämligen Giacomo Borghetti, från den familjeägda vingården Corte Cornaledo, till Stadshotellet för en Winemakers Dinner. Giacomo kommer att leda en provning av sina egna druvor och till detta serveras en italiensk middag.

- Det var ett oerhört stort intresse för vår Winemakers Dinner och den blev slutsåld på någon vecka, vilket såklart är jättekul! Det finns ett stort vinintresse bland västervikarna, berättar Stadshotellets Food & Beverage manager Mikael And som även är sommelier.

Kontakt: Stina Porsgaard, 070-618 47 40
Vd/Hotelldirektör

2020-01-21

Snart öppnar Sommarträdgården på Stadshotellet!

Den 1 juli öppnar Sommarträdgården i entréplan på Stadshotellet i Västervik. En helt ny restaurangsatsning som är öppen under fem sommarveckor för att servera smaker från fjärran öster till gäster från när och fjärran. 

På Storgatan kommer våra kockar att grilla kött, fisk och vegetariskt som sedan hämtas in till gästerna i Sommarträdgården. Även läckra smårätter står på menyn. Smakerna hämtar vi från Sichuan, som har ett mycket spännande kök med en aning hetta för smaklökarna. 

Sommarträdgården får en ny bar, där det kommer att blandas goda och fräscha drinkar.Självklart har vi stort fokus på rosé, bubbel och viner som alltid. Ekologiskt och alkoholfritt finns på menyn. 

Vi öppnar upp Sommarträdgården vid 16.30 på dagen och kör skön loungemusik, som höjs allteftersom kvällen tar vid. Hos oss mår själ och smaklökar bra!  

2019-06-14

SM i Musikquiz till Ekobaren

Västervik får fyra deltävlingar i SM i Musikquiz i sommar: På Ekobaren på Best Western Plus Västervis Stadshotell. Under fyra onsdagar med start den 5 juli kommer man att kunna tampas om guldbiljetten för att ta sig vidare mot målet: Svensk Mästare i Musikquiz.

- Vi från Musikquiz SM är grymt stolta över att vi har fått chansen att få med Västervik och Stadshotellet på Musikquiz SM-tåget, säger Peter Petersson som är arrangör.
- Vi tror att Stadshotellet är det rätta stället för oss att hålla tävlingarna tack vare deras läge och att de serverar god mat och har en riktigt bra service, vilket är viktigt för oss. 

-  Västervik har en mycket lång historia och tradition inom musik med bl.a. Visfestivalen och även inom quiz ute på lokal. Sedan ett tag tillbaka har vi Open Stage hos oss, där artister får chansen att visa upp sig för allmänheten. Vi tror att det här är ett bra och roligt event för Västervik så det var självklart för oss att hoppa på, säger hotelldirektör Stina Porsgaard. 
- Ett av våra mål med Ekobaren är att skapa en plats där västervikarna möter människor från när och fjärran, fortsätter Stina Porsgaard. Vi hoppas att både västervikarna och våra hotellgäster kommer att delta i tävlingen. Och visst vore det roligt om ett lag från Västervik tar hem SM-guldet? 

Tävlingsdatum: 5, 12, 19, 26 juli. Lagen får innehålla max 4 deltagare. Ett lag per deltävling tar sig vidare mot regionfinalen under vecka 33. SM-finalen kommer att gå av stapeln 8-10 september. Ett fåtal bord kan förbokas, på 0490 - 82 000. Övriga bord är först till kvarn! Ekobaren öppnar kl. 17.00. Tävlingen startar kl. 19.30 och pågår upp till 1,5h. Ekobaren kommer att vara öppen till 24.00. 

* Ekobaren är Sveriges enda 100% ekologiska bar. Alla ingredienser i mat och dryck är ekologiska in i minsta detalj. Det är en sommarbar som har öppet onsdagar - lördagar vecka 27 - 30 på Västerviks Stadshotells sjätte våning. Ekobaren är Västerviks skönaste mötesplats med lounge, musik och en fantastisk utsikt!

För information kring deltagande och anmälan: Stadshotellets reception 0490 - 82 000.

Vid pressfrågor, kontakta arrangör Peter Petersson för Musikquiz SM, tfn 070 - 609 71 57 alternativt hotelldirektör Stina Porsgaard, tfn 070 - 618 47 40.

Bästa Best Western hotellet i Sverige     

För tionde gången och nionde året i rad fick vi full pott i Best Westerns kvalitetskontroll i mitten av maj, alltså 4000 poäng. Vi är det enda hotellet inom Best Western Skandinavia som har lyckats uppnå detta.

Samtidigt har vi från Best Western Hotels  & Resorts fått pris för bästa QA/GSS-hotell, d.v.s. Quality Assessment/Guest Satisfaction Survey inom Skandinavien. 

Vi är mycket stolta och tackar vår fantastiska personal som arbetar hårt för att vi ska uppnå så fina resultat år efter år! 

Nya badrum på gång     

Med start i mitten av januari kommer vi att helrenovera 20st av våra badrum. Detta är den andra etappen av fem och den kommer att resultera i att vi har 40st nya, fräscha badrum till våra gäster. Denna etapp beräknas vara klar i mitten av mars. Till uppdraget har vi valt lokala entreprenörer med Peab Västervik som huvudentreprenör. 

För att minimera stök och oväsen för våra gäster kommer de moment som kan uppfattas som störande att begränsas till vissa tider på dygnet och i veckan. Arbetet pågår endast under veckodagarna och man utför inte slamrande uppgifter före klockan 9 på morgonen. De arbeten som möjligen kan skapa mer genomgående ljud får endast utföras måndagar och fredagar kl. 9.00 - 11.30 samt 14.00 - 16.00. Det finns dock goda möjligheter till att det även under dessa dagar och tider är tyst på hotellet. 

Har du några frågor kring renoveringen och eventuella störningar, vänligen kontakta oss via hotellreceptionen på 0490 - 82 000. 

Nu öppnar Ekobaren! 

Stadshotellet öppnar nu sommarens skönaste mötesplats: Ekobaren. I Utsikten på hotellets sjätte våning öppnar onsdagen den 13 juli en sommarbar med loungemiljö där DJs spelar skön musik till en fantastisk utsikt över Skeppsbrofjärden och Västervik. Inriktningen på baren är helt nyskapande: 100% ekologiskt. Därav kommer även namnet, Ekobaren.

Hotellet och restaurangen är sedan tidigare Svanenmärkt men vi väljer att nu ta det ett 
steg längre och skapa en bar med enbart ekologiska drycker och lättare maträtter.  Trenden med ekologisk mat och dryck är stark i Sverige men vi har hittills inte sett någon som har valt att löpa hela linan ut. Även om utbudet hos leverantörerna är mycket större idag än för några år sedan är det en rejäl utmaning att gå på 100% ekologiskt. Vi arbetar för fullt med att nu sätta det sista på dryckes- och matmenyerna.

Stadshotellet har en 175 år lång historia av möten mellan 
människor från när och fjärran. Ambitionen är att spinna vidare på den traditionen och skapa en skön plats där turister och västerviksbor möts, men även en mötesplats mellan åldrar. Vi öppnar vid 15.00 och fortsätter fram till 23. Vi ser framför oss ett lugnt tempo som ökar något fram på tidig kväll för att sedan övergå till sommarens skönaste förfest. 

Presskontakt: 
Hotelldirektör Stina Porsgaard
Tfn. 0490 - 82 000, stina.porsgaard(at)stadshotellet.nu

Högsta betyg av Best Western

I Best Westerns årliga kvalitetskontroll, som i år utfördes i juni hos oss, fick vi återigen full pott d.v.s. 4000 poäng. Detta är nionde gången och åttonde året i rad som vi som enda hotell i Skandinavien har uppnått detta.

Tack till all vår fantastiska personal som gör ett så fint arbete hos oss året om så att vi kan hålla denna nivå! 

Stadshotellet får Certificate of Excellence

Vi har idag mottagit utmärkelsen TripAdvisor® Certificate of Excellence. Utmärkelsen delas ut för sjätte året i rad och hyllar företag inom turismbranschen som fått fina omdömen från resenärer på TripAdvisor under det senaste året. Bland de som har tilldelats Certificate of
Excellence ingår boenden, restauranger och sevärdheter över hela världen som kontinuerligt har levererat en utmärkt kundservice. 

- Vi är glada att våra gäster har haft en så bra upplevelse hos oss och att vår relation med dem gör att de ger oss fina betyg på TripAdvisor, säger hotelldirektör Stina Porsgaard.
- Det är tack vare vår fantastiska personal, våra servicehjältar, som vi mottar denna utmärkelse även detta år.  

- Certificate of Excellence är ett sätt för TripAdvisor att hylla företag inom turismbranschen som utmärker sig genom att ständigt få beröm och höga betyg från resenärer, säger Heather Leisman, Vice President of Industry Marketing, TripAdvisor.
- Utmärkelsen hjälper resenärer att hitta och boka verksamheter som levererar utmärkt service. TripAdvisor är stolta över att kunna hjälpa resenärer att känna sig mer säkra när de bokar. 

Utmärkelsen
Certificate of Excellence tar hänsyn till antalet omdömen, kvaliteten på dem och hur länge sedan de skrevs. Omdömena har skickats in av resenärer på TripAdvisor under en period på 12 månader. För att kvalificera sig för utmärkelsen måste företagen bibehålla ett genomsnittligt TripAdvisor-betyg på minst fyra av fem, ha en särskild mängd omdömen och ha funnits med på TripAdvisor i minst 12 månader.

Munskänkarna ger utmärkelse till Stadshotellet

Vi har idag tilldelats Munskänkarnas fina utmärkelse Två Klasar för vårt arbete med drycker på Västerviks Stadshotell. Vår sommelier Karin Arrhén (t.v.) och restaurangchef Caroline Kaaling t.h.) har gjort ett fantastiskt jobb hos oss det senaste året med att förändra och förbättra vårt dryckesutbud, utbilda personalen och även hålla vin- och whiskyprovningar. Tidigare hade vi En Klase och det är därför extra roligt att vårt strategiska arbete belönar sig med en nivåhöjning och att det uppmärksammas av Munskänkarna. 

Vi lanserar Middagsboxen

Som ett led i att minska matsvinnet lanserar vi idag Middagsboxen. Den består av vällagad mat som har blivit över från vår lunch, snabbt nedkyld och förpackad i en mikrovågsugnsvänlig förpackning så att man snabbt kan värma maten när man kommer hem på kvällen. 

Varje dag vid 15.30-tiden meddelar vi via vår Facebooksida (facebook.com/bw.vastervik) vilka olika Middagsboxar vi har och hur många av varje rätt. Om man vill ha en snabb lösning till kvällens middag kommer man in och hämtar smidigt upp sin middag i hotellreceptionen. 

En Middagsbox kommer att kosta 49kr/portion och är märkt med bäst-före-datum. Vi kommer inte att ta några beställningar utan det är först till kvarn som gäller. 

Erkänd whiskykännare till Stadshotellet

Fredagen den 6 november kommer whiskykännaren Anders Gjörling till oss på Best Western Plus  Västerviks Stadshotell för ett whiskyevent kantat av irländsk och skotsk musik av bandet Dreams of Drams. Det blir helt enkelt Whisky in Concert! 

Det blir en kväll i whiskyns tecken i november. Tillsammans med Anders Gjörling, som är ett mycket känt namn i whiskykretsar, eftersom han bl.a. är invald och medlem i den exklusiva internationella organisationen The Keepers of the Quaich och är whiskyredaktör på tidningen Whisky & Bourbon, kommer man att få prova sex olika sorters whisky. Anders leder provningen och lotsar gästerna fram bland whiskyns karaktärer. Detta blandas med underhållning av Dreams of Drams som, förutom Anders själv, består av Mårten Smith och Bo Lindberg. De kommer att spela härlig skotsk och irländsk folkmusik till provningen, som startar kl. 19.30. 

Biljetter till Whisky in Concert kommer att kunna köpas i hotellreceptionen, 495kr/person inkl. whiskyprovning och underhållning. Det finns även möjlighet att boka bord i restaurangen före och efter provningen, där vi har ett specialerbjudande. Hotellpaket erbjuds de som kommer från andra orter. 

Full pott i kvalitetskontrollen

Det var med stor glädje som vi i fredags, 2015-08-14, fick 4000 poäng i Best Westerns kvalitetskontroll. 4000 poäng är det högsta antal poäng som utdelas, och det blir nu det sjunde året (och åttonde kontrollen) i rad som vi får denna utmärkelse, som enda hotell i Sverige.
- Det är vår fantastiska personal och ett målmedvetet arbete, som gör att vi även i år tilldelas denna utmärkelse, menar hotelldirektör Stina Porsgaard.
- Det här ger oss en bekräftelse och kraft att fortsätta vår strävan att bli ännu bättre!

Västerviks nyaste festvåning klar

Nu är vår nya sjätte våning klar! I januari i år började vi en stor byggnation, där vi lyfte på taket till hotellet och byggde på en helt ny sjätte våning. Här har vi idag Västerviks nyaste och fräschaste festvåning, med en fantastisk utsikt över Skeppsbrofjärden och Västervik. Av just den anledningen har vi också valt att kalla våningen för Utsikten. Vår allra första bokning här var ett bröllop - det tror vi är ett gott tecken.

Utsikten kan du boka för bröllop, konferenser, fester och andra större evenemang med upp till 150 personer. Det bästa av allt - Västerviks bästa utsikt ingår i priset! Läs mer under fliken Utsikten eller slå oss en signal på 0490-82 000.

Ett skönare liv - i vår nya spaavdelning

Vi har nu byggt om, byggt ut, putsat och fejat - och öppnat vår nya tränings- och spaavdelning Skönare Liv. Här är det just det som är tanken: Att få ett skönare liv. Här hittar du en pool med relaxområde, en jacuzzi och en bastu samt en träningsavdelning. Som hotellgäst hos oss ingår entrén hit. I direkt anslutning finns Nature Spa, som har härliga spabehandlingar i form av floating, olika sorters massage och ansiktskurer, där man arbetar med varumärket Kerstin Florian. 

Om du inte bor på hotellet kan du lösa DagSpa entré och DagSpa lyx. Då får du komma till oss i tre timmar. I lyxpaketet ingår bl.a. badrock, spa-kit samt enklare förtäring och dryck. Har du frågor om Skönare Liv vänder du dig till receptionen, 0490 - 82 000 alternativt info@stadshotellet.nu. 

Stina Porsgaard ny hotelldirektör

Vår nya hotelldirektör Stina Porsgaard är nu på plats hos oss. Hon började den 2 januari och tar över efter Lars-Göran Carlsson, som efter 25 år på hotellet, kommer att projektleda byggnationen av den nya sjätte våningen för att därefter gå i pension. Stina var senast turistchef här i Västervik och har tidigare bl.a. jobbat som verksamhetschef för Sveriges Ljudmigreringscentrum.  

Nordens kvalitétsmässigt "Besta" hotell, 4000 poäng

Vi har haft den årliga kvalitétskontrollen av Best Western, där kedjan kontrollerar så att hotellen håller den höga standard som eftersträvas. Efter den noggranna kontrollen blev vi tilldelade 4000 poäng vilket är högsta möjliga betyg och Nordens högsta tilldelade betyg. Detta är vi mycket stolta över. För att kunna nå dessa poäng krävs ett väl sammansvetsat gäng där alla arbetar åt samma håll. Vår personal är fantastisk! 

För er som är intresserade av hur ett erkännande av detta slag kan se ut i plakettform
Visa plaketten - Nordens Bästa Best Western Hotell 2009. Sedan 2009 har vi som enda hotell i Sverige lyckats få 4000 poäng varje år, nu senast alltså 2014. 

 
Summa: ...kr
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2022 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.